Overslaan en naar de inhoud gaan

Erkenningen

Nieuwe disciplines of deeldisciplines binnen de amateurkunsten

Wat

Het Vlaamse amateurkunstenlandschap bestaat uit diverse (deel)disciplines. Omdat creativiteit geen beperkingen kent en nieuwe vormen van amateurkunst regelmatig opduiken, wil de Vlaamse overheid ook die nieuwe disciplines de ruimte geven om zich volledig te ontplooien. Wanneer een nieuw project geen onderdak vindt binnen de 9 reguliere organisaties voor amateurkunsten, is het mogelijk om een projectsubsidie te krijgen en daaropvolgend uit te groeien tot een erkende en volwaardige amateurkunstenorganisatie.

Voor wie

Je kan een projectsubsidie (en later erkenning) aanvragen als:

  • Vlaamse of Brusselse vereniging of instelling met rechtspersoonlijkheid;
  • organisatie met het potentieel om uit te groeien tot een erkende amateurkunstenorganisatie;
  • organisatie met een project dat is afgebakend in de tijd. Vermeld de periode in je aanvraag. De uitvoering van je project kan over meerdere jaren gespreid worden, zolang de beleidsperiode niet wordt overschreden. 
  • organisatie voor een (nog) niet erkende kunstdiscipline, naast theater, dans, beeldcultuur, beeldende kunsten en instrumentale, vocale, lichte en volksmuziek

Hoe aanvragen

Alle informatie over het aanvragen van een projectsubsidie waar een officiële erkenning op kan volgen, vind je bij ‘subsidies’.