Overslaan en naar de inhoud gaan

Fondsenwerving

Het onderzoek met betrekking tot een geefcultuur in Vlaanderen is de eerste stap naar de concretisering van een Vlaams geefbeleid voor de cultuursector. Het onderzoek brengt de noden en opportuniteiten in kaart om tot een performant Vlaams geefbeleid te komen. Ook de boekhoudkundige en fiscale afhandeling van giften en mecenaat in een cultuuromgeving worden op een heldere manier geduid.

Daarnaast maakten onderzoekers van HoGent en KU Leuven een analyse van de verschillende facetten van fondsenwerving voor de non-profitsector in België en publiceerden het handboek  Fondsenwerving in België: een analyse dat je gratis kan downloaden via deze website

Als je organisaties of vereniging in België actief is, kan je bij de Koning Boudewijnstichting een projectrekening of cultureelmecenaatsrekening openen. Je moet wel tijdig je aanvraag indienen en aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Om een erkenning aan te vragen en zo in aanmerking te komen voor giften, verwijzen we je graag door naar onze collega’s bij de federale overheid.