Overslaan en naar de inhoud gaan

ParticipatieMaatschappij Vlaanderen

ParticipatieMaatschappij Vlaanderen, kortweg PMV, is de investeringsmaatschappij van de Vlaamse overheid. PMV kan een mogelijke financieringspartner zijn voor beloftevolle ondernemingen in de culturele en creatieve sectoren (CCS). Een bedrijf kan in elke fase bij PMV terecht: start-ups, groeiers of scale-ups, of bedrijven met een sterke buy & buildstrategie.  

Een goed onderbouwd en realistisch businessplan, competent managementteam met een duidelijk visie, en engagement en positieve impact op de Vlaamse economie, zijn belangrijke criteria voor het nemen van een investeringsbeslissing. Sterke teams maken het succes van jouw onderneming. PMV evalueert de businessplannen grondig en toetst deze op hun haalbaarheid. Daarbij wordt er onder meer gekeken naar haalbaarheid, marktpotentieel, USP t.o.v. de concurrentie, commerciële aanpak, een realistische inschatting van de kosten, de (volledige) financieringsbehoefte en het exitpotentieel in geval van kapitaaldeelname. 

PMV biedt verschillende financieringsoplossingen aan in de vorm van kapitaal, leningen en waarborgen, die je onderling ook kan combineren, afhankelijk van de financiële behoefte van je onderneming. Heeft je bedrijf onvoldoende stabiele cashflows en moet er nog een belangrijke investeringsperiode overbrugd worden, dan ligt het aantrekken van (risico)kapitaal voor de hand.  Heb je financiering nodig voor een bestaand business model waarbij er aantoonbare terugbetalingscapaciteit is binnen minstens 2 jaar, dan is een lening allicht een betere oplossing. 

Afhankelijk van de financiële behoefte biedt PMV standaardfinanciering aan via www.pmvz.eu of financiering op maat via www.pmv.eu.

Daarnaast hebben PMV en VRT de joint venture Media Invest Vlaanderen opgericht voor bedrijven in de mediasector met groeiambities. Zowel bedrijven in mediacontent als in mediatechnologie kunnen op die joint venture een beroep doen.