Overslaan en naar de inhoud gaan

Projecten VGT 2014

Projectoproep 2014

'Vlaamse Gebarentaal voor dove kinderen en jongeren’ is het algemene thema voor de projecten die gerealiseerd worden in 2014. Het gaat om projecten die de kennis van of het gebruik van Vlaamse Gebarentaal bij dove kinderen en jongeren stimuleren.

Twee organisaties werden geselecteerd om hun project uit te voeren in 2014.

  • Piramine met 'Vier seizoenen in vier e-books': 13.569 euro
  • Visual box met een kinderprogramma 'Professor Doof & (S) Tom': 25 431 euro

Goedgekeurde projecten

Vier seizoenen in vier e-books

Piramime ontwikkelt vier e-books met mooie illustraties rond het thema 'de seizoenen' . Via de implementatie van videomedia worden de verhaaltjes dynamisch en interactief.

Het doel van het project is om kinderen van 3 tot 9 jaar spelenderwijs kennis te laten maken met Vlaamse Gebarentaal en de gebarenschat. Het is de bedoeling dat ook ouders kunnen leren en genieten van de verhalen en de gebaren. Het project richt zich tot zowel niet-Gebarentaligen als Gebarentaligen.

Professor Doof & (S)Tom

Visual Box heeft een eigen kinderprogramma in VGT, met de naam 'Professor Doof & (S)Tom'. Dat televisieprogramma is gericht op kinderen tussen 8 en 12 jaar. In elke aflevering proberen ze de droom of wens van een doof kind te realiseren door het in contact te brengen met een doof rolmodel.

Met de projectmiddelen worden twee nieuwe proefafleveringen van het kinderprogramma opgenomen. Die zullen aan Ketnet worden voorgesteld voor uitzending.