Overslaan en naar de inhoud gaan

Europa voor de Burger

Wat

Europa voor de Burger (2014-2020) is een Europees subsidieprogramma ter ondersteuning van activiteiten die actief Europees burgerschap bevorderen. Hiermee wil Europa de Europese burgers meer inzicht geven in Europese beleidsprocessen en de betrokkenheid en vrijwilligerswerk op Europees niveau stimuleren. Centraal staat het bevorderen van debat, reflectie en samenwerking op het gebied van herdenken, Europese integratie en geschiedenis.

Het programma staat open voor steden, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties, waaronder verenigingen en netwerken, vakbonden, denktanks, universiteiten, musea en andere culturele organisaties. Het programma ondersteunt vooral samenwerkingsprojecten met partners uit een of meer deelnemende landen.

Programma 2021-2027

Het Europa voor de Burgerprogramma smolt samen met het REC-programma. Het hele pakket kreeg de naam CERV, Citizenship, Equality, Rights & Values. De wettekst van het nieuwe EU- subsidieprogramma 'Burgers, Gelijkheid, Rechten en Waarden' staat ondertussen online.

Het werkprogramma voor 2021 – 2022 is voorlopig alleen in het Engels beschikbaar.

De subsidies gaan onder meer naar:

  • Town Twinning
  • Netwerken van steden 
  • Projecten van maatschappelijke organisaties
  • Kinderrechten
  • Gelijkheid
  • Democratie

CERV-oproepen

Bekijk de open en geplande oproepen op het 'Funding & Tender' portaal van de Europese Commissie --> filter links op programma's en kies CERV.

Bekijk alle recente subsidieoproepen binnen het CERV-programma

Meer info

Voor meer info kun je mailen naar europavoordeburger@vlaanderen.be