Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidies vanuit Vlaanderen

Subsidiewijzer

Mooie plannen kosten vaak veel geld, zeker als je ze in het buitenland wil uitvoeren. Fondsenwerving voor internationale activiteiten is een project op zich. De slaagkans hiervan wordt niet alleen bepaald door een goede zakelijke aanpak, maar ook door de kwaliteit van het artistieke plan. 

Op Vlaams niveau zijn er een aantal subsidiemogelijkheden voor internationale initiatieven. Ontdek ze via onze subsidiewijzer.

Steunpunten

Met je ideeën voor internationale projecten kun je ook altijd terecht bij de steunpunten Kunstenpunt, FARO, Circuscentrum, Vi.BE en fondsen zoals Literatuur Vlaanderen en het VAF. Voor zakelijke begeleiding, ook voor buitenlandse projecten, kun je aankloppen bij Cultuurloket.

Europese subsidies

Op Europees niveau zijn Creative Europe en CERV (Citizens, Equality, Rights & Values) de belangrijkste subsidiemogelijkheden voor de culturele sector. Ook VLEVA, het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap, helpt jou in je zoektocht naar subsidies voor internationale projecten. Lees er meer over op onze website.