Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaams Audiovisueel Fonds - Mediafonds en Gamefonds

Wat

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) is een instelling van de Vlaamse Gemeenschap en werkt in opdracht van de Vlaamse Regering. 

Algemeen heeft het VAF tot doel om de onafhankelijke audiovisuele creatie in Vlaanderen te stimuleren en te ondersteunen via een geïntegreerde aanpak. Daarnaast biedt het VAF de Vlaamse professionele sector de nodige omkadering.

Onder de algemene koepel van het VAF vallen drie fondsen: het VAF/Mediafonds, het VAF/Gamefonds en het VAF/Filmfonds.

Elk van de drie fondsen binnen het VAF heeft zijn eigen beheersovereenkomst met eigen doelstellingen, regels en beoordelingssystemen.

VAF/Mediafonds

Het VAF/Mediafonds ondersteunt televisiereeksen en de crossmediale afgeleiden daarvan – meer bepaald hoogwaardige fictie-, animatie- en documentairereeksen. Het VAF/Mediafonds staat eveneens open voor webseries, waarvoor (net zoals voor de crossmediale afgeleiden) je steun kan aanvragen binnen het Innovatielab.

Het VAF/Mediafonds voorziet financiële tegemoetkomingen in de verschillende stadia van het creatieproces: scenariosteun, ontwikkelingssteun en productiesteun.

VAF/Gamefonds

Het VAF/Gamefonds steunt drie vormen van games: entertainment games, artistieke games en serious games (inclusief games voor het onderwijs).

Het VAF/Gamefonds voorziet financiële tegemoetkomingen in de verschillende stadia van het creatieproces: preproductiesteun en productiesteun of een combinatie van beide. Producties die al door het VAF/Gamefonds ondersteund worden, komen ook in aanmerking voor promotiesteun. Daarnaast zet het VAF/Gamefonds in op talentontwikkeling en publiekswerking (in de vorm van events).