Overslaan en naar de inhoud gaan

Departement Cultuur, Jeugd & Media

Headerbeeld kinderen touwtrekken

Bekijk en vergelijk het vrijetijdsgebeuren in jouw stad of gemeente

Ontdek onze data

Nieuwe rapporten beschikbaar

 

Vanaf nu ontsluit de monitor nieuwe data per thema. Die data zijn afkomstig van diverse sectororganisaties vrije tijd, van koepelfederaties en van zowel de Vlaamse als de federale overheid. 

Ook de steden en gemeenten zelf leveren data aan. In de lente van 2022 stuurde de lokale vrijetijdsmonitor een bevraging uit naar alle lokale vrijetijdsdiensten in Vlaanderen. 263 lokale besturen (88%) namen hier actief aan deel! 

Meer lees je op de pagina Bevragingsrondes voor lokale besturen

Laptops met grafiek statuspercentages rubrieken

Resultaten van meetmoment 2022

 

In 2022 beantwoordden 87 steden en gemeenten meer dan 80% van alle vragen, 125 steden en gemeenten meer dan 50% van alle vragen, en 51 steden en gemeenten minder dan 50% van alle vragen. 

De tweede bevraging van de lokale vrijetijdsmonitor is opgedeeld in acht aparte rubrieken. Alle rubrieken tezamen werden voor 57% ingevuld, verspreid over meer dan 1000 invulvelden. De rubrieken van de bevraging komen grotendeels overeen met de acht thema's waarin de monitor ontsluit: Aanbod, Participatie, Medewerkers, Inspraak, Samenwerking, Tevredenheid, Financiën en Infrastructuur. 

Vind hier meer informatie over de thema's

 

Deze grafiek toont de evolutie van ingevulde rubrieken tussen de twee meetmomenten met betrekking tot de werkjaren 2017 en 2021.