Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal UiTPASSEN volgens gender en leeftijd

September 2023

 

Definitie

UiTPAS is een spaar- en voordelenprogramma dat met een puntenspaarsysteem tot vrijetijdsparticipatie stimuleert.  

Met deze pas verzamelen deelnemers telkens een punt wanneer zij deelnemen aan een UiTPAS-activiteit van een vrijetijdsorganisatie waar de UiTPAS actief is. Vervolgens kunnen de deelnemers deze punten bij aangesloten organisaties omruilen. Deze organisaties bepalen zelf welke voordelen ze aan de UiTPAS koppelen.  

Er zijn mannelijke en vrouwelijke gebruikers van de UiTPAS. Deze worden ingedeeld in bepaalde leeftijdscategorieën: vanaf peuterleeftijd (0+); vanaf kleuterleeftijd (3+); kinderen vanaf 6 jaar (6+); kinderen vanaf 9 jaar (9+); jongeren vanaf 12 jaar (12+); jongeren vanaf 15 jaar (15+); en volwassenen (18+). 

 

Bron

UiTdatabank Publiq

 

Leveringsperiode

jaarlijkse invoer van de gemeenten in de Uitdatabank

 

Vergelijkbaar in tijd

Referentiejaren 2017 en 2021.

 

Originele vraagstelling

Wat is het profiel van de UiTPAShouder aan het eind van 2021?

 

Opmerkingen

De registratie verloopt zoveel mogelijk via de e-id, maar gebeurt ook manueel. Dit kan impact hebben op de correctheid van de cijfers. Bovendien zijn het enkel gemeenten die ingestapt zijn in het programma die een UiTPAS met kansentarief kan uitreiken.

Door de pandemie is de verkoop van UiTPAS ook geïmpacteerd. Er waren minder activiteiten en de lancering van UiTPAS gebeurde tijdens een periode waarin veel minder activiteiten en pop-up verkoopsmomenten plaatsvonden.