Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal UiTPASSEN met kansentarief

September 2023

 

Definitie

UiTPAS is een spaar- en voordelenprogramma dat met een puntenspaarsysteem tot vrijetijdsparticipatie stimuleert.  

Met deze pas verzamelen deelnemers telkens een punt wanneer zij deelnemen aan een UiTPAS-activiteit van een vrijetijdsorganisatie waar de UiTPAS actief is. Vervolgens kunnen de deelnemers deze punten bij aangesloten organisaties omruilen. Deze organisaties bepalen zelf welke voordelen ze aan de UiTPAS koppelen.  

De UiTPAS heeft speciale aandacht voor mensen in armoede. Deze personen krijgen bovenop de spaar- en ruilkansen een structurele korting op het vrijetijdsaanbod dat het UiTPASlabel draagt. Deze korting is geldig in de gemeente waar deze personen zich voor de pas hebben ingeschreven.

 

Bron

UiTdatabank Publiq

 

Leveringsperiode

Jaarlijkse invoer door de gemeente

 

Vergelijkbaar in tijd

Referentiejaren 2017 en 2021.

 

Originele vraagstelling

Hoeveel pashouders waren er met een UiTPAS met kansentarief?

 

Opmerkingen

De criteria om een UiTPAS met kansentarief toe te kennen kunnen verschillen van gemeente tot gemeente. Bovendien zijn het enkel gemeenten die ingestapt zijn in het programma die een UiTPAS met kansentarief kan uitreiken.  

Door de pandemie is de verkoop van UiTPAS ook geïmpacteerd. Er waren minder activiteiten en de lancering van UiTPAS gebeurde tijdens een periode waarin veel minder activiteiten plaatsvonden.