Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle eenheden van jeugdinfrastructuur

Oktober 2023

 

Definitie

Dit dashboard geeft een totaal weer van alle verzamelde jeugdinfrastructuren. Meer detail over de definities lees je in de metadatafiches van de type eenheden in kwestie.

Deze data bieden inzicht in het globale overzicht van jeugdinfrastructuren volgens de geijkte types van eenheden. Totaal van eenheden in kaart

De kaart toont het totale aantal gebouwen, buitenruimtes, jeugdverblijven en hostels, fuifruimtes, fysieke locaties van jeugdhuizen en -clubs, en fysieke locaties van speelpleinwerkingen in heel Vlaanderen.

Wanneer je over de kaart hovert, verschijnt een pop-upvenster met een absoluut cijfer en een cijfer per 10.000 kinderen en jongeren voor elke afzonderlijke gemeente. Het standaard referentiejaar werd ingesteld op 2021. U kunt dit links bovenaan het dashboard aanpassen naar een vorig jaar.         

Totaal van eenheden in grafiek

De grafiek geeft op basis van de selectie het totaal van eenheden weer voor de geselecteerde gemeente in vergelijking met een geselecteerde vergelijkingsgemeente of -groep. Zowel referentiejaar 2017 als 2021 zijn zichtbaar. Merk je een info-icoontje op, dan kan je de achterliggende informatie terugvinden in een pop-upkader. Je hoeft daarvoor enkel over het info-icoontje te hoveren.Aantal eenheden

De grafiek geeft op basis van de selectie het aantal eenheden weer per type voor de geselecteerde gemeente in vergelijking met een geselecteerde vergelijkingsgemeente of -groep. Zowel referentiejaar 2017 als 2021 zijn zichtbaar. Merk je een info-icoontje op, dan kan je de achterliggende informatie terugvinden in een pop-upkader. Je hoeft daarvoor enkel over het info-icoontje te hoveren.

In detail gaat het om de volgende eenheden:

  • Jeugdverblijven
  • Hostels
  • Fuifruimtes
  • Jeugdhuizen en -clubs
  • Speelpleinwerkingen

 

Bron

2017, 2021: Centrum voor Jeugdtoerisme (CJT), Formaat, de lokale vrijetijdsmonitor, en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking (VDS)

 

Leveringsperiode

CJT april 2022 over werkjaar 2021  

Formaat april 2022 over werkjaar 2021 

Lokale vrijetijdsmonitor maart tot september 2022 over werkjaar 2021 

VDS juni 2022 over werkjaar 2021 

 

Vergelijkbaar in tijd

Referentiejaren 2017 en 2021

 

Originele vraagstelling

Dit dashboard geeft een totaal weer van alle verzamelde jeugdinfrastructuren. Meer detail over de originele vraagstelling lees je in de metadatafiches van de type eenheden in kwestie.

 

Opmerkingen

Dit dashboard geeft een totaal weer van alle verzamelde jeugdinfrastructuren. Meer detail over de opmerkingen lees je in de metadatafiches van de type eenheden in kwestie.